facebook Actielaminaat twitter Actielaminaat youtube Actielaminaat

Wij zijn Actielaminaat

16 juni 2023. Nieuwe serie visgraat laminaat

De markt van vloeren (laminaat, PVC en houten vloeren) is continu in beweging. Krono Original heeft een nieuwe collectie Herringbone laminaatvloeren ontwikkeld. Deze visgraat laminaat werkt niet met linker en rechter delen. Dus dat maakt het leggen een stuk gemakkelijker voor de doe-het-zelver. Een duidelijke leginstructie zit in de verpakking, dus je kan er snel mee aan de slag en zo je eigen 'luxe' visgraatvloer leggen.

De planken zijn 8mm dik, 12,6 cm breed en 62 cm lang. Rondom voorzien van een 4-zijdige v-groef zodat er een mooi plankeneffect gecreëerd wordt. De Krono Original Herringbone is verkrijgbaar in 8 hout dessins en is snel leverbaar na uw bestelling.

De Herringbone is aantrekkelijk geprijsd met een adviesprijs vanuit Krono Original van €. 34,95 m². Van ons krijgt u een introductiekorting van maar liefst 20% op de adviesverkoopprijs. Zodoende komt de vloer dan uit op €. 27,95 m². Via de volgende link komt u op de Herringbone collectie van Krono Original ----> Krono Original Herringbone laminaat collectie

13 Mei 2023. Een dryback PVC verlijmd op tegels

Bent u opzoek naar dryback PVC en heeft u een tegel vloer liggen maar wilt u deze niet eruit halen of is dat niet mogelijk? Dan adviseren wij de volgende stappen om u te helpen naar een mooie PVC vloer.

Om te beginnen is het fijn om te weten of uw tegel vloer in het cement of verlijmd ligt. Als de tegel in het cement ligt is het geen probleem om hier een dryback (verlijmde) PVC overheen te leggen. Is de tegel verlijmd dan controleren wij altijd op holle plekken in de tegel vloer, mochten deze aanwezig zijn dan adviseren wij om de tegel te verwijderen. Is dit niet het geval dan kunnen wij de dryback PVC hierop verlijmen.

Kunnen we op de tegel vloer leggen dan moet deze altijd geschuurd worden waarna we de tegel gaan voorbehandelen met een primer. Hierna wordt de vloer strak getrokken met egaline met een maximum van 3 milimeter. Dit egaliseren wordt ook altijd op een betonvloer gedaan.

Het kan zijn dat door de ruwte of ongelijkheid van de tegelvloer deze nog extra geëgaliseerd moet worden.

Zijn bovenstaande stappen voltooid dan kunnen we een door u uitgezochte dryback PVC gaan verlijmen.

Wilt u meer informatie of een offerte laten opstellen kom dan langs bij ons in de showroom of stuur ons een mail.

8 April 2023. PVC leggen in een appartement met 10dB verplichting

Op zoek naar een PVC vloer voor uw appartement met 10dB certificering ? Ja ? En heeft u afgelopen zaterdag 1 april de aflevering gezien van de 'De rijdende rechter' ? Nee ?

Dan is het de moeite waard om die bekijken. Zo voorkomt u misverstanden of verwarring en het kan u heel veel ellende en geld besparen.

De 'case' was dat een jong stel op zoek was naar een PVC vloer. In de huisregels van de VvE staat vermeld dat de tegelvloer of parketvloer moet voldoen aan de 10dB geluidsreducerende norm. Omdat men op de begane grond woont, een verlijmde PVC vloer wil en in de veronderstelling is dat een PVC vloer geen parketvloer is, kiest men voor een dryback PVC vloer. Na het leggen komen er klachten over geluidsoverlast. Men geeft aan dat de huisregels niet gelden voor een PVC vloer. De rijdende rechter wordt ingeschakeld voor een oordeel.

Zijn oordeel is als volgt: (kort samengevat)
Na metingen in het appartement op de vloer (hamertest) wordt geconcludeerd dat er geen 10dB gehaald wordt. Een benaming als parketvloer is ruim en daar valt zowel hout, laminaat en ook PVC onder. Het jonge stel krijgt te horen, dat men de vloer moet vervangen door een vloer met een 10dB certificering, zodat het aan de normen voldoet.

Conclusie:
Zorg altijd dat je jezelf goed laat informeren door een vakman. Wij zijn van mening dat bij aankoop er doorgevraagd had moeten worden over de 10dB norm en huisregels. Want 'normaal gesproken' gelden de huisregels voor alle appartementen in het complex, weten wij uit ervaring. Van de begane grond tot de bovenste verdieping. Bij Actielaminaat - Inspired vloeren vragen we door en geven wij een eerlijk en duidelijk advies. Geen onnodig risico voor de klant. Dat is waar we voor staan. Alles in vertrouwen en iedereen kent het gezegde 'Eerlijkheid duurt het langst'. Loop gerust binnen voor meer info, want we hebben de kennis in huis voor alle situaties, waar u tegenaan kan lopen.

11 Maart 2023. PVC op een trap

PVC wordt steeds populairder voor vloeren, maar ook voor trappen. De reden hiervoor is omdat PVC geluid absorbeert en erg goed schoon te houden is en daarom is het een prima keuze voor uw trap. 

Er zijn verschillende opties wanneer u kiest voor een traprenovatie in PVC. U kunt kiezen voor een traprenovatie in PVC overzettreden waarbij het voordeel is dat u geen naadje ziet wanneer uw trap helemaal geplaatst is, dit is wel de duurste optie van de twee. Daarnaast kun je kiezen voor een dryback PVC die op uw trap gemonteerd wordt met aluminium / rvs profielen. Bij deze trap is het wel mogelijk dat er een naadje komt te ontstaan op uw traptrede. Een voordeel aan het kiezen van een dryback PVC traprenovatie is dat je kunt kiezen tussen veel meer verschillende kleuren dan wanneer je kiest voor een traprenovatie in PVC overzettreden. Bij een dryback PVC traprenovatie kun je kiezen tussen alle dryback PVC vloeren beschikbaar in onze showroom.

Heeft u verder nog vragen over een traprenovatie in PVC stel ze gerust aan ons via de mail of kom langs in de showroom. 

9 februari 2023. Hoe ziet onze werkwijze eruit ?
Onze werkweek is loopt van dinsdag tot en met zaterdag. Op zondag en maandag zijn wij gesloten. Maar dat wil niet zeggen, dat er op de achtergrond niets gedaan wordt. Tussendoor checken wij de mail en doen bestellingen. Houden wij de whatsapp en sms in de gaten voor klantvragen. Zo loopt alles achter de schermen door. Onze website is 24/7 bereikbaar. Daar kun je veel informatie vinden en bestellingen doen.

Bestellingen die binnenkomen, worden meteen verwerkt en zo snel als mogelijk gereed gemaakt voor levering of afhalen. Wij hebben niet van alle items op onze website voorraad staan. Dat kan ook niet met alleen al ruim 500 laminaatvloeren en dan hebben we het nog niet over de PVC en Houten vloeren. Maar vergeet ook de ondervloeren, plinten, profielen, onderhoudsmiddelen en andere vloergerelateerde artikelen niet. Een groot deel van de artikelen zijn uit voorraad leverbaar, maar ook een groot deel niet. Echter zijn de meeste vloeren snel leverbaar. Dat wil zeggen binnen enkele dagen tot een week. Zeker de populaire vloeren, zijn snel verkrijgbaar bij de fabrikanten. Dus bestel gerust en ben niet bang voor lange levertijden. Wij informeren u altijd, mocht er een langere levertijd zijn voor een artikel. Mocht u de actuele levertijd willen weten van een artikel, dan is een mailtje, telefoontje of whatsapp/sms bericht al voldoende. Wij reageren altijd zo snel mogelijk.

Tijdens onze openingstijden, kunt u altijd binnenlopen. Een afspraak is niet nodig. Onze adviseurs zijn aanwezig en helpen u graag met de keuze naar een mooie vloer, waar u jarenlang van kan genieten.

Afhalen kan tijdens onze openingstijden. Als u bericht ontvangen heeft, dat uw bestelling gereed ligt. Dan kunt u binnenlopen, wanneer het u past binnen de openingstijden. U bent daarna weer snel op weg met uw bestelling.

Leveringen voeren wij uit in geheel Nederland en België. Dat doen we via regio en route planning. Wij hebben geen vaste dagen per regio. Maar bepalen ons leverschema op basis van de te leveren orders in die week. Op donderdag, uiterlijk vrijdag, voor de nieuwe week maken wij de planning. U kunt altijd een voorkeur aangeven, maar dat is geen garantie of er ook op dat moment geleverd gaat worden. Als de planning gereed is, worden alle klanten gebeld of per mail geïnformeerd. Wij vragen ook altijd een bevestiging voor akkoord. Zo weten we zeker, dat u aanwezig bent en de levering geen vertraging oploopt. Wij plannen alles zo efficient mogelijk. Zodat we een 'logische' route kunnen rijden en niet kris kras door het land crossen. Beter qua tijd en ook voor het milieu.

Als u een bestelling gedaan heeft voor latere levering. Dan zullen wij pas contact opnemen, als de leverdatum dichterbij komt. Zo kan het zijn, dat u misschien wel 2 maanden niets van ons hoort en dan ineens een belletje krijgt van onze legger voor het inmeten of van onze planning voor het afspreken van de levering. U hoeft zich geen zorgen te maken. Uw bestelling is opgemaakt en verwerkt. Alles komt goed, zullen we maar zeggen. We doen het al bijna 25 jaar en weten wat we doen.

Zo heeft u een inkijk in ons bedrijf en onze werkwijze. Mochten er nog vragen zijn, dan weet u ons te vinden via de diverse kanalen.

Alvast veel woongenot van uw vloer !

21 Januari 2023. Hoe houd ik mijn laminaat of pvc vloer netjes?

Bij aankoop van je nieuwe laminaat of pvc vloer is het erg belangrijk om te zorgen voor het juiste onderhoud. Denk daarbij niet alleen aan vloerreinigers maar ook aan het gebruik van bijvoorbeeld vilt. 

Wist je dat het beter is om je vloer met koud water schoon te maken dan met warm water. Dit omdat bij warm water de vloer langzamer droogt dan bij koud water en daardoor het vuil weer kan intrekken in de vloer. Kijk voor de juiste verhoudingen altijd op de fles van de vloerreiniger.

Vilt onder je meubels is altijd handig, goed tegen krassen en plekken op de vloer maar ook makkelijk om je meubels te kunnen verplaatsen. Wij verkopen zowel plakvilt voor bijvoorbeeld onder minder te schuiven meubels (kasten) en viltdoppen voor zowel houten als stalen stoelpoten. Deze zijn in iedere gewenste maat verkrijgbaar.

14 Januari 2023. Waarom zou je denken aan een droog / schoonloopmat bij aankoop van je nieuwe vloer?

Je wilt te alle tijden voorkomen dat vuil en zand ingelopen wordt op je nieuwe vloer. Daarom adviseren wij om direct bij aankoop van uw vloer te denken aan een droog / schoonloopmat. Deze hebben tegelijkertijd een uitstekende vochtopname. De matten zijn leverbaar in verschillende kleuren dus er is altijd een te vinden passend bij je vloer. 

Ook is er een verschil tussen een droogloopmat en schoonloopmat. Een droogloopmat heeft zachtere vezels en neemt daardoor meer en sneller vocht op. De schoonloopmat daarintegen heeft hardere vezels en daarom een beter vuilabsorberend vermogen.

Droog / schoonloopmatten zijn te verkrijgen in standaard formaten maar ook op maat bestelbaar.

 Wil je meer te weten komen over deze matten? Wij horen het graag!

23 December 2022. Waarom je laminaat beter niet kan afkitten

Als laminaat gelegd wordt, is het belangrijk om je aan de legvoorschriften te houden. Allereerst is regel 1 om overal voldoende ruimte vrij te houden. Die ruimte dient 8 tot 10mm te zijn. Overal is ook overal. Denk daarbij aan deurstijlen, drempels, verwarmingsleidingen, pilaren etc. Laminaat moet namelijk kunnen werken. Dat werken gaat onder invloed van de relatieve luchtvochtigheid. Continu zijn er in huis schommelingen in de relatieve luchtvochtigheid. Ideaal is een percentage tussen de 50 en 65%. Maar dat is niet altijd haalbaar. In de zomer kan de relatieve luchtvochtigheid hoger zijn en in de winter, als het vriest en de verwarming in huis aanstaat, kan die weer lager zijn. Een hulpmiddel om de relatieve luchtvochtigheid te controleren is de hygrometer. Om de relatieve luchtvochtigheid stabiel te kunnen houden, is het gebruik van een luchtbevochtiger noodzakelijk. Wij kunnen u daarin adviseren.

Om de ruimte vrij (8 tot 10mm) uit het zicht te halen, dient men gebruik te maken van plinten. Muurplinten of platte plinten (plakplinten) zijn daarin de oplossing. En ja, een plakplint kan losraken en kleine stukjes kunnen in de stofzuiger verdwijnen. Het is een noodzakelijk kwaad. Vaak wordt er gevraagd of we de plaatsen waar een plakplint zou komen, afgekit kan worden. Helaas kunnen we dat niet doen. Waarom is simpel uit te leggen. Kit is tot op zekere hoogte flexibel. Maar alsnog vul je de open ruimte op en kan de laminaat minder goed werken. Bol staan is dan het risico, met misschien uiteindelijk schade aan de laminaatvloer. En dat willen we natuurlijk niet. Daarom maken wij gebruik van de platte plinten. De vloer kan dan werken en bij teveel werking zullen de plakplinten loskomen van de vloer. Die zijn dan simpel weer terug te plakken. Dubbelzijdige tape of een druppel secondenlijm doet wonderen.

Wij raden het afkitten bij deurstijlen, drempels etc. af. Mocht u zelf de vloer leggen en er voor kiezen om toch af te kitten. Dan draagt u zelf het risico op schade doordat de werking beperkt is.

Het laatste advies is om een goede en stabiele relatieve luchtvochtigheid in huis te realiseren. Het is namelijk niet alleen belangrijk voor de vloer maar ook voor andere houten meubelstukken of hout in uw woning (bv. trap en deuren). Verder is een goede relatieve luchtvochtigheid goed voor uw gezondheid. Het voorkomt droge huid, kriebelhoest en zelfs zijn er gevallen van exczeem bekend door een te droge lucht in huis.

Wij kunnen uw vragen ten aanzien van de relatieve luchtvochtigheid snel en goed beantwoorden. Dus heeft u vragen ? Dan weet u ons te vinden.

14 December 2022. Vloeren in combinatie met vloerverwarming en -koeling

Een comfortabele én duurzame match!

Of je nu kiest voor hout, laminaat of PVC, het kan allemaal. De meeste parketsoorten gaan uitstekend samen met vrijwel ieder type vloerverwarming.

Deze informatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de meeste leveranciers van vloerverwarming, producenten van parket en leveranciers van parketlijm en parket afwerkmiddelen in Nederland. Op onze website staat alles wat je over parket en vloerverwarming wilt weten.

✔ Alle geschikte parket- en houtsoorten.
✔ Vloerverwarming, vloerkoeling en warmte-win installaties.
✔ Overzicht van gekwalificeerde vakmensen.

De informatie is zowel voor particulieren als ook voor bouwers, designers en installateurs van vloerverwarming en parket.

Actielaminaat BV - Inspired Vloeren is gecertificeerd op het gebied van vloeren in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Wij helpen u graag !

Link: Informatie vloerverwarming en vloerkoeling

10 December 2022. Openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen van 2022 zijn wij als normaal geopend. Sommige leveranciers zijn wel gesloten. Dus het bestellen/leveren van niet op voorraad zijnde artikelen, kan daarom iets langer duren. Houdt daar eventueel rekening mee. 
Wij willen iedereen namens Actielaminaat alvast prettige kerstdagen wensen en een gelukkig nieuwjaar.

26 November 2022. Bezorgservice in Nederland en België

Wist je dat wij bezorgen door heel Nederland en België! Onze chauffeur brengt alles netjes naar binnen op de begane grond. Boven een bestelling van €350 in onze showroom of op de website is de bezorging gratis. In overleg met de klant spreken we altijd de leverdag en tijd af.

19 november 2022. Ontstaan Actielaminaat Inspired vloeren

1 oktober 1999 is Actielaminaat ontstaan, toen nog onder de naam Dik&Lang. De in Geldrop gevestigde zaak is toen na een aantal jaren naar Eindhoven verhuist en is verder gegaan onder de naam Actielaminaat / Inspired vloeren.

Meer dan 1000 verschillende vloeren zijn in onze showroom te bewonderen met als doel klanten op een zo goed en eerlijk mogelijke manier te helpen, daarmee zorgen wij voor uw droomvloer.

Met een bezorging door heel Nederland en België proberen wij altijd de beste service te bieden. Daarbij hebben wij al jarenlange samenwerking met dezelfde leggers en dat zorgt voor een snelle, goede en makkelijke manier van communiceren.

Achter elke klant zit een verhaal, een verhaal wat de juiste aandacht verdiend. Wij geloven in het geven van de juiste aandacht om zo een goede connectie te creëren.

18 november 2022. Welkom op de blogpost pagina van Actielaminaat. Wij proberen hier, U nuttige inside info te geven over het wel en wee in de vloerenwereld. Zaken waar zowel wij, als bedrijf, en U als klant tegenaan lopen. Veel plezier met het volgen van onze blog.