facebook Actielaminaat twitter Actielaminaat youtube Actielaminaat

Wij zijn Actielaminaat

21 Januari 2023. Hoe houd ik mijn laminaat of pvc vloer netjes?

Bij aankoop van je nieuwe laminaat of pvc vloer is het erg belangrijk om te zorgen voor het juiste onderhoud. Denk daarbij niet alleen aan vloerreinigers maar ook aan het gebruik van bijvoorbeeld vilt. 

Wist je dat het beter is om je vloer met koud water schoon te maken dan met warm water. Dit omdat bij warm water de vloer langzamer droogt dan bij koud water en daardoor het vuil weer kan intrekken in de vloer. Kijk voor de juiste verhoudingen altijd op de fles van de vloerreiniger.

Vilt onder je meubels is altijd handig, goed tegen krassen en plekken op de vloer maar ook makkelijk om je meubels te kunnen verplaatsen. Wij verkopen zowel plakvilt voor bijvoorbeeld onder minder te schuiven meubels (kasten) en viltdoppen voor zowel houten als stalen stoelpoten. Deze zijn in iedere gewenste maat verkrijgbaar.

14 Januari 2023. Waarom zou je denken aan een droog / schoonloopmat bij aankoop van je nieuwe vloer?

Je wilt te alle tijden voorkomen dat vuil en zand ingelopen wordt op je nieuwe vloer. Daarom adviseren wij om direct bij aankoop van uw vloer te denken aan een droog / schoonloopmat. Deze hebben tegelijkertijd een uitstekende vochtopname. De matten zijn leverbaar in verschillende kleuren dus er is altijd een te vinden passend bij je vloer. 

Ook is er een verschil tussen een droogloopmat en schoonloopmat. Een droogloopmat heeft zachtere vezels en neemt daardoor meer en sneller vocht op. De schoonloopmat daarintegen heeft hardere vezels en daarom een beter vuilabsorberend vermogen.

Droog / schoonloopmatten zijn te verkrijgen in standaard formaten maar ook op maat bestelbaar.

 Wil je meer te weten komen over deze matten? Wij horen het graag!

23 December 2022. Waarom je laminaat beter niet kan afkitten

Als laminaat gelegd wordt, is het belangrijk om je aan de legvoorschriften te houden. Allereerst is regel 1 om overal voldoende ruimte vrij te houden. Die ruimte dient 8 tot 10mm te zijn. Overal is ook overal. Denk daarbij aan deurstijlen, drempels, verwarmingsleidingen, pilaren etc. Laminaat moet namelijk kunnen werken. Dat werken gaat onder invloed van de relatieve luchtvochtigheid. Continu zijn er in huis schommelingen in de relatieve luchtvochtigheid. Ideaal is een percentage tussen de 50 en 65%. Maar dat is niet altijd haalbaar. In de zomer kan de relatieve luchtvochtigheid hoger zijn en in de winter, als het vriest en de verwarming in huis aanstaat, kan die weer lager zijn. Een hulpmiddel om de relatieve luchtvochtigheid te controleren is de hygrometer. Om de relatieve luchtvochtigheid stabiel te kunnen houden, is het gebruik van een luchtbevochtiger noodzakelijk. Wij kunnen u daarin adviseren.

Om de ruimte vrij (8 tot 10mm) uit het zicht te halen, dient men gebruik te maken van plinten. Muurplinten of platte plinten (plakplinten) zijn daarin de oplossing. En ja, een plakplint kan losraken en kleine stukjes kunnen in de stofzuiger verdwijnen. Het is een noodzakelijk kwaad. Vaak wordt er gevraagd of we de plaatsen waar een plakplint zou komen, afgekit kan worden. Helaas kunnen we dat niet doen. Waarom is simpel uit te leggen. Kit is tot op zekere hoogte flexibel. Maar alsnog vul je de open ruimte op en kan de laminaat minder goed werken. Bol staan is dan het risico, met misschien uiteindelijk schade aan de laminaatvloer. En dat willen we natuurlijk niet. Daarom maken wij gebruik van de platte plinten. De vloer kan dan werken en bij teveel werking zullen de plakplinten loskomen van de vloer. Die zijn dan simpel weer terug te plakken. Dubbelzijdige tape of een druppel secondenlijm doet wonderen.

Wij raden het afkitten bij deurstijlen, drempels etc. af. Mocht u zelf de vloer leggen en er voor kiezen om toch af te kitten. Dan draagt u zelf het risico op schade doordat de werking beperkt is.

Het laatste advies is om een goede en stabiele relatieve luchtvochtigheid in huis te realiseren. Het is namelijk niet alleen belangrijk voor de vloer maar ook voor andere houten meubelstukken of hout in uw woning (bv. trap en deuren). Verder is een goede relatieve luchtvochtigheid goed voor uw gezondheid. Het voorkomt droge huid, kriebelhoest en zelfs zijn er gevallen van exczeem bekend door een te droge lucht in huis.

Wij kunnen uw vragen ten aanzien van de relatieve luchtvochtigheid snel en goed beantwoorden. Dus heeft u vragen ? Dan weet u ons te vinden.

14 December 2022. Vloeren in combinatie met vloerverwarming en -koeling

Een comfortabele én duurzame match!

Of je nu kiest voor hout, laminaat of PVC, het kan allemaal. De meeste parketsoorten gaan uitstekend samen met vrijwel ieder type vloerverwarming.

Deze informatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de meeste leveranciers van vloerverwarming, producenten van parket en leveranciers van parketlijm en parket afwerkmiddelen in Nederland. Op onze website staat alles wat je over parket en vloerverwarming wilt weten.

✔ Alle geschikte parket- en houtsoorten.
✔ Vloerverwarming, vloerkoeling en warmte-win installaties.
✔ Overzicht van gekwalificeerde vakmensen.

De informatie is zowel voor particulieren als ook voor bouwers, designers en installateurs van vloerverwarming en parket.

Actielaminaat BV - Inspired Vloeren is gecertificeerd op het gebied van vloeren in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Wij helpen u graag !

Link: Informatie vloerverwarming en vloerkoeling

10 December 2022. Openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen van 2022 zijn wij als normaal geopend. Sommige leveranciers zijn wel gesloten. Dus het bestellen/leveren van niet op voorraad zijnde artikelen, kan daarom iets langer duren. Houdt daar eventueel rekening mee. 
Wij willen iedereen namens Actielaminaat alvast prettige kerstdagen wensen en een gelukkig nieuwjaar.

26 November 2022. Bezorgservice in Nederland en België

Wist je dat wij bezorgen door heel Nederland en België! Onze chauffeur brengt alles netjes naar binnen op de begane grond. Boven een bestelling van €350 in onze showroom of op de website is de bezorging gratis. In overleg met de klant spreken we altijd de leverdag en tijd af.

19 november 2022. Ontstaan Actielaminaat Inspired vloeren

1 oktober 1999 is Actielaminaat ontstaan, toen nog onder de naam Dik&Lang. De in Geldrop gevestigde zaak is toen na een aantal jaren naar Eindhoven verhuist en is verder gegaan onder de naam Actielaminaat / Inspired vloeren.

Meer dan 1000 verschillende vloeren zijn in onze showroom te bewonderen met als doel klanten op een zo goed en eerlijk mogelijke manier te helpen, daarmee zorgen wij voor uw droomvloer.

Met een bezorging door heel Nederland en België proberen wij altijd de beste service te bieden. Daarbij hebben wij al jarenlange samenwerking met dezelfde leggers en dat zorgt voor een snelle, goede en makkelijke manier van communiceren.

Achter elke klant zit een verhaal, een verhaal wat de juiste aandacht verdiend. Wij geloven in het geven van de juiste aandacht om zo een goede connectie te creëren.

18 november 2022. Welkom op de blogpost pagina van Actielaminaat. Wij proberen hier, U nuttige inside info te geven over het wel en wee in de vloerenwereld. Zaken waar zowel wij, als bedrijf, en U als klant tegenaan lopen. Veel plezier met het volgen van onze blog.